Summa sidvisningar

måndag 23 november 2015

En lååång dag för Fabian

Det var en mycket trött Fabian jag fick väcka tjugo över åtta i morse. Nio skulle vi vara på habiliteringen så han fick kläder och välling sen var det bara att ta sig iväg.

Vi hade ju sån tur att Robert hade rast så vi fick skjuts upp med bussen med alla våra saker.
Första besöket var hos sjukgymnasten Kicki. Där fick han prova en lära-gå-vagn. Men han hade sett hur Kicki hade skruvat på hjulen så han var mer intresserad av det än att gå med den.

En smidigare rollator är dock beställd åt honom och ståskalet ska lämnas in till ortopedtekniska för att breddas då den börjar bli lite trång för honom.
Efter Kicki blev det ett besök hos arbetsterapeut och logoped. Vi ska fortsätta med maten till Fabian som vi gör. Blir det nåt knas nån gång så kommer han ihåg det så kan det bli att han slutar att äta istället och det vill vi inte riskera.

Det ska kollas upp vilka alternativa sänggrindar det finns till hans säng också.
Sen träffade vi Åsa och Gunilla. Åsa är Fabians favorit. Bara han hör hennes röst så lyser han upp. Då vet han att det blir mycket lek och skoj.
Han var så duktig och lärde sig trä på kulor på ett snöre (med lite hjälp) så vi fick kulor och snören med hem så vi kan träna vidare hemma.

Han imponerade med alla tecken han lärt sig och vi fick beröm för att vi tränat honom bra. Han ligger idag på en nivå i utvecklingen som en 1-1 1/2 åring ungefär. 
Blev lite mat och fika pauser mellan alla besök. Robert kom när han slutat jobba och gjorde oss sällskap.
Alldeles innan Robert kom hade vi träffat läkaren och kurator. Han skickade remisser för att kolla upp Fabians syn och hörsel och han ska även kolla upp Fabians njurar lite extra då han kissar såna mängder på nätterna. Kan vara en brist på ett hormon som är anledningen till det också.

Han undersökte hela Fabian som är väldigt överrörlig men allt såg så bra ut för övrigt. Han är en pigg glad kille som charmar alla han möter.

Till sist blev det en sammanfattning av dagen som varit och vi var hemma i tvåtiden. Ni kan gissa om det var en trött Fabian. Han somnade innan han landat på kudden.
Vi passade på att ta en vila vi med. 


Imorgon är det också späckat schema. Jag och Felix ska till BUP. Sen kommer en fotograf hit för att ta kort på oss till ett reportage som kommer att komma i Allas veckotidning framöver så håll utkik ;)

På kvällen ska Fanny passa sin bror då jag och Robert ska på en föreläsning av en pappa som har två söner med utvecklingsstörning /handikapp. Ser fram emot den då jag läst pappans bok han skrivit om pojkarna. Det är just så boken heter också om jag minns rätt. Anders Hansson heter pappan (om jag minns rätt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar