Summa sidvisningar

måndag 8 september 2014

Idag har det varit en tung dagFick en stor leverans med blöjor igår som Fannys svärmor köpt åt oss när hon var till Norge. Dom  kostar endast tjugo kronor paketet där. Här hemma får man lägga på en hundring till på priset. Nu har vi så vi klarar oss ett tag.


I morse började jag med en ny sort av dalahästtavla, Jag skriver dalarelaterade ord i vitt på svart papper i form av en dalahäst. Blev riktigt snyggt tycker jag. 


Förutom att jag blev nöjd med hästen så har dagen varit piss och jag har haft ont i bröstet hela dagen och gått runt och ångest suckat. Ångrat att jag gjort en Facebooksida med mina saker jag gör. Jag är ju som sagt sjukskriven och det kan säkert sticka i någons ögon att jag pysslar och gör saker och sen dessutom säljer dom.
Jag var ju från början sjukskriven för ryggen och ska omplaceras. Nu har jag ju dessutom hamnat i en depression. Att bara kunna erkänna det är en stor bedrift för mig. Jag mår verkligen apdåligt, när vi var och handlade idag blev jag alldeles yr och konstig, jag får som panikångestattacker och dom kommer när jag känner mig stressad. Att hålla på och sy och pyssla får mig på andra tankar och min samtalsterapeut sa att det var ett mycket bra sätt  att "laga" mig själv på. Det blir lite utav terapi för mig att hålla på med det jag börja med och tycker så mycket om. Jag kan ju omöjligt behålla allt själv så jag säljer till självkostnadspris.
Man blir ju inte direkt rik på att gå hemma sjukskriven och det kostar ju lite det jag tillverkar. Jag kan ju inte gärna bara skänka bort det jag gör heller...
Jag vaknade med jordens mensvärk i morse och låg stundvis dubbelvikt på golvet av smärta. Det påverkar såklart humöret det med. Framåt eftermiddagen släppte  i alla fall den värsta mensvärken, kvar blev ångest och huvudvärk. 


Den lättade något, eller en hel del när jag och Fabian fick besök av Elin, Dennis och sötaste lilla Alice. Fabian och Elin myste lite och så myste jag och Alice med varandra.


Fick köpa en gåstol av en kompis förut så att Alice har något att springa omkring i här hemma också. 


Fabian önskade nog att vi hade haft en till för han ville också leka med gåstolen och alla roliga saker på den.

Dom samsades rätt bra om den ändå.


När Alice åkt hem passade Fabian på att låna den lite :) Sen blev det ett kvällsbad innan läggning...som ännu inte kommit. Fabian är fortfarande uppe och skruttar. Han hade inte alls lust att hoppa i säng ikväll. Vi myser en stund och försöker lite senare istället. 
Tittut!

6 kommentarer:

 1. Det är klart att du ska ta betalt för dina fina alster!! Jag kan inte tänka mig att någon skulle säga något annat.... Inte ens en surkärring på Försäkringskassan. Det är ju inte så att du står för familjeförsörjningen genom att sälja tavlor och kuddar... Det kan ju inte vara förbjudet att tjäna någon liten krona, även om man är sjukskriven. Då skulle man ju inte kunna sälja en gammal soffa eller en begagnad bil heller, utan man skulle få ge bort sakerna istället... Ser ingen logik där ;-)

  Precis som du säger, så har pyssel en lugnande, terapeutisk och helande effekt. Man använder det ju till och med i behandling av depressioner!! Pyssla på och sälj dina saker med GOTT samvete!!! Kram, Karin S. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara älskar att komma in här och läsa alldeles fantastiska kommentarer. Idag har dagen känts bättre och jag har småpysslat lite. Men mest har jag umgåtts med familjen idag. Kram på dig Karin! :-)

   Radera
 2. Det kommer alltid finnas avundsjuka människor men försök inte att bry dig! Vi som lider av depression ska göra det som känns bra men det förstår inte de som inte varit där!!
  Jag tycker det är skoj att du har hittat något roligt att göra mitt i allt "kaos". Bara att kliva ur sängen kan vara nog så jobbigt vissa dagar.
  Njut av dina barn o barnbarn och försök att skita i vad andra häver ur sig för de förstår inte bättre. Kram
  Mvh Marina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marina! Ja vissa dagar vill man bara ligga kvar i sängen....idag har dock dagen känts lättare än igår. Något som värmer hjärtat är att komma in på bloggen och läsa underbara kommentarer!
   Kram på dig

   Radera
 3. Har läst din blogg ett bra tag. Minns inte hur jag hamna här, men kvar
  har jag blivit;-)
  Vi har en son på 5-år som haft svår astma hela sitt liv. Han låg ner i princip hela sitt första år. Av brist på ork. Han började gå när han var två.
  Utvecklingen har hela tiden legat ca 6 mån efter. Han har under sommar mpnaderna tagit igen sig och kommit ikapp. När han varit medicinfri.. han går på förskola. men orken är inte som för andra barn. Så han berättar i periider om utanförskap osv. Tur han har sin lillebror♡
  Vi har två andra barn också. På 6,5 och 3 år.
  alla denna röra gjorde att jag gick in i väggen 1,5 år sen.
  har sedan dess rehabiliterats och har lite terapi kvar.
  Utöver det har jag kommit igång med träning själv och nästan gått ner 50 kg under 3 år. Det har och pågår en helrenovering!
  Jag vill tacka för din styrka och för allt du delar med dej av!
  Du verkar vara en fantastisk kvinna!! All kärlek te dej//Anni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anni!
   Vad härligt att du hittat hit och dessutom blivit kvar :-)
   Imponerande med din livsstilsförändring! Snacka om renovering inifrån och ut. Jag får massor av styrka från era kommentarer! Dom lägger sig som bomull runt hjärtat. Man tror att man är helt knäpp och ensam om att må såhär men så är det ju verkligen inte. Skickar massor med kärlek tillbaka <3
   Kram Cathrine

   Radera