Summa sidvisningar

söndag 30 mars 2014

Familjetid och roadtrip

 Idag var Robert ledig, igår jobbade han på trafikskolan. Vi brukar hitta på saker att göra hela familjen när han är ledig.
 Idag gjorde han en liten roadtrip, Rättvik, Tällberg, Leksand, Insjön, Borlänge och hem igen. Åt mat i Rättvik sen beundrade vi vyerna i Tällberg.
Det är så fint när man kommer i söderåsbacken och ser hela Siljan innan man är nere i Rättvik.

Tällberg
 I Tällberg är det otroligt vackert. Jag har kollat ut en massa loppisar efter vägen så nästa gång Fabians gudmor Elin kommer och hälsar på så ska vi åka den här rundan igen. Fast då ska vi äta i Tällberg också. Finns massor med hotell och fina Spa anläggningar där. Elin älskar loppisar precis som jag, det har även smittat av sig på Robert som tur är så han följer gärna med.
Snyggingen Felix med Siljan i bakgrunden


 Telefonkiosker är inget man ser allt för ofta nu för tiden, men det fanns det en i Tällberg också.
 Med alla olika modeller av telefoner förutom mobila. Finaste utsikten från kiosken var det med.
Krokiga vägar mellan gårdarna och branta backar, jättefina små byar. Få se hur det går att få Fabian i säng. Det här med att ändra till sommar och vintertid tar en stund att komma in i, att en ynka timme kan göra så mycket.
Just nu åker han runt här och trug gråter och letar efter Felix som gått till en kompis. Jag tror det är sängdags för lilla Fabian.

4 kommentarer:

 1. Åh, de där vägarna har jag åkt på många gånger!! Min syster bor utanför Rättvik och jag har min sommarstuga mellan Rättvik och Leksand... I många år hade vi båt i Tällbergshamnen!! Det är en underbart vacker del av Sverige!! Ingen sommar utan några veckor i mitt paradis! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så sjukt fint efter vägarna i Leksand/Rättviks trakterna! Härligt ställe att ha stuga på :-) verkligen ett paradis kan jag tänka mig

   Radera
  2. Irma Wickström31 mars 2014 11:45

   Visst är det vackert i Rättvik och uppöver Leksand med omnejd. I somras tog Örjan med mej och gubben på en sån runda och så käkade vi i Rättvik.
   Sommartiden är lite knepig så här i början. Jag var dödstrött kl. 21.

   Radera
 2. Vackra dalarna! Har stuga på sollerön, underbart på sommaren!

  SvaraRadera