Summa sidvisningar

söndag 15 december 2013

Julgodis idéer

Nästa helg ska vi göra julgodis. Ingen idé att börja tidigt för då hinner det ta slut innan jul.
Vi brukar göra någon ny grej varje år. Vi får se vad det blir i år.
Förra årets nya godis var Rocky road, mums vad goda dom blev.
Standard som vi alltid gör är brända mandlar, knäck, snickers och bounty bollar.
Tycker att knäcken är så svår att få till perfekt när man ska göra kulor och droppa i ett glas vatten för att se om konsistensen är bra.
Köpte en termometer förra året och dom blev perfekta!
Tänk att det tog 40 år att komma på det! Eller ja i alla fall 20...
Vi firar jul med alla mina barn dagen innan julafton.
Då spelar vi bingolotto och har uppesittarkväll. 
Julklapparna har varit färdiga sen i augusti, har nästan glömt vad som är i.
Julgranen vet jag inte om det är någon idé att klä i år ens. Den hoppande terroristen kommer väl att köra ner den med sin racerstol och stjäla alla kulor.
Idag lyckades han ta sig över tröskeln och ut i hallen och tillbaka in i vardagsrummet igen. Det har han aldrig fixat förut.
Duktiga lilla killen <3
Ha en skön 3:e advent! Kram
Brända mandlar
Knäck
Överst brända mandlar, neråt från vänster, knäck, bountybollar, rockyroad och snickers

5 kommentarer:

  1. Gör cornflakesgodis! Jätte lätt och jätte gott. Jag gjorde såna igår och då tog jag 200g choklad, 2msk olja, 2dl kokos och 4dl cornflakes. Smält bara chokladen med oljan över ett vattenbad och blanda alltihopa och sitta ut i "små högar" på en plåt och in i kylen tills det stelnar. Vart 62 st när jag gjorde men enligt receptet så ska det bli 70 st. Kommer nog inte bli sista plåten jag gör heller med tanke på att Dennis fick upp ögonen för dom där igår också haha

    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Du kanske redan har det, annars är det guld värt med en knäckhällargrej! Ser ut som en strut liksom och så slipper man kladda med skedar, kannor och annat jox ;) fick en sån i present då jag höll på att paja både avlopp, diskho och kastrull. Kram från knäckpuckot !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ett bra tips som absolut ska kollas upp! Det är de som är det jobbigaste med knäcken, att det blir så kladdigt överallt :)

      Radera
  3. Jag gör alltid knäcken i micron. Tar 7, 5 min. Häller upp med en matsked. Nästa inget sull ;-) /marina

    SvaraRadera