Summa sidvisningar

onsdag 11 december 2013

Läkarbesök avklarat....

Inte blev vi något klokare av det där mötet.
Han skulle i alla fall skriva ett intyg vi kan skicka in till LSS om assistent.
Har ställt Fabian i kö till förskola nu, får hoppas att han får en resurs. Och då en bra sådan.
Han kommer antagligen bli sjuk och vara hemma mycket ändå.
Ställde frågor om allt som krånglar för honom. Allt har med hans försvagade muskler att göra.
Att han inte gick och amma beror på musklerna, han orkade inte suga helt enkelt.
Att han har svårt att svälja, sätter i halsen och inte kan dricka vatten har även det med musklerna att göra. Hela tungan är ju en muskel och i svalget finns massor med muskler såklart.
Att han kräks hela tiden beror på att muskeln till magmunnen inte orkar sluta riktigt.
Han har alltid varit slemmig och rosslig i halsen. Han orkar helt enkelt inte hosta upp allt slem. Kommer därmed ha lättare för att få lunginflammation, var antagligen något sånt han haft nu i kombination med örat. 
Det kommer inte att bli någon mer utredning på Fabian just nu. Vi ska fortsätta att träna som vi gör nu bara. Ha fortsatt kontakt med habiliteringen. Dock med annan kurator.
Det dom skulle kunna göra är en muskelbiopsi för att kolla vävnaden i musklerna.
Då måste han sövas igen då det blir som en liten operation.
Det vill vi inte utsätta varken han eller oss för. 
Måste ringa min chef också. Man blir lite bortglömd som föräldraledig. Blev inget julbord för mig i år. Hoppas att maten var äcklig och att dom satte i halsen och blev dåliga i magen!!!
Bitter? Jag!? Inte alls!!
Ska omplaceras och jag har inte en susning om var jag ska jobba. Känns också som en klump i magen...

2 kommentarer:

 1. Så INGA råd om matbesvären alls!?!? Bara ett konstaterande att det har med musklerna att göra!?!? Ingen remiss till någon som kan den biten bättre? Förstår att dagen och möten och frågor tar den sista kraften ur en. Låt det vara så, landa lite i allt men fortsätt sen kämpa på! Hoppas att det jag skickade om barn med matproblem gav något, hör av er dit när ni orkar. En sak åt gången <3 Vilken tur att Fabian har just Er som föräldrar! STORA STORA Kramen / P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vi får fortsätta att ge honom pure. Så länge han gick upp i vikt och längd så var det ingen fara enligt läkaren....men det är inte kul att behöva sitta en hel timme för att få i honom mat. Man måste verkligen planera när han ska äta om man ska iväg någonstans. Men det var ju inget man kunde direkt påverka ändå, vill ju inte utsätta honom för operationer i halsen och sånt i "onödan".
   Bamse kramar!!

   Radera