Summa sidvisningar

torsdag 12 december 2013

Bröderna bus!

 Idag har Felix hängt med oss igen. Fabian tycker jättemycket om Felix, bara lyser bus i ögonen på honom. Ja på Felix med för den delen.
 När Felix var liten var han ett riktigt busfrö. Han klättrade ur spjälsängen och smög ner till köket tyst som en mus när han var runt ett och ett halvt år.
Det kunde se ut hur som helst där när man kom ner. En gång hade han hällt ur ett stort 5 kilos paket med spagetti på hela köksgolvet. Såg ut som en bastmatta blandat med havregryn och annat smått och gott.
 Han drog fram stolar och klättrade högt och lågt överallt. En morgon smög vi efter honom ner i köket. Då fixade han frukost helt själv. Kräm och snabbmakaroner satt han och åt med ett stort leende och det knastrade i munnen när han tuggade :)
Tanken var nog säkert flingor eller något liknande, men makaroner gick tydligen bra det med. En annan gång slog brandvarnaren igång. Jag sprang som en galning ner för trappen! Han hade hällt ur ett paket med ett helt kilo O´boy i el elementet!
Det osade nybakad chokladkaka och rykte i hela köket! Tog ett tag innan vi fick rent det elementet och kunde använda det igen utan att det luktade choklad i hela köket.
En morgon hade han klättrat upp på bänken i köket. Fått tag på en svart spritpenna och målat fina stora teckningar på dom vita köksluckorna.
Lyckades på något vis få bort färgen utan att förstöra luckorna. Men nästan grät först när vi såg det och trodde det var helt kört.
Det är synd att man inte skrivit ner allt han gjort. När han var fem och lärt sig skriva hade han hittat en penna på Elins rum.
När hon skulle gå och lägga sig stod det "Felix 5 år" lite var stans i hennes säng.
När vi frågade Felix var det INTE han som gjort det haha.
Han har även ätit liljekonvaljbär och haft sönder en och annan sak. Jag har fångat honom flygandes nedför trappen i luften!
Han tog igen allt som hans större syskon inte gjorde. Dom var så lugna och snälla alla tre, dom hade fullt upp med att hjälpa mig hålla koll på lillebror.
Men Felix var alltid ett stort leende, alltid glad.
Vi lekte lite tittut i morse igen När Fabian sov sin morgonvila passade jag på att ringa lite. Det går inte att prata i telefon när han är vaken, han blir jätte arg då.
Något jag är dålig på är att nyttja dom försäkringar man bara betalar en massa för.
Fick tips om när jag låg inne på BB en hel vecka att man kunde få betalt från sin försäkring per natt man legat inne.
Ringde och kollade upp det och vips så hade jag rätt till ett par tusen som snabbt sattes in på kontot.
Det brukar alltid vara en massa paragrafer och finstilt som gör att man inte får ut något ändå.


 Ringde och förklarade vår situation med Fabian. Man har inte rätt till något för skor eller inlägg det måste man bekosta själv. Ett par skor kostar 400:-.
Nu håller jag tummarna att vårdbidraget går igenom. Finns en liten chans då att vi även kan få något på försäkringen.
Har skrivit ner hur en dag kan se ut för oss så jag lätt kan tala om när dom ringer från försäkringskassan. Ska även skicka med till LSS och beskriva en dag. Man tänker inte på det men det är många timmar per dag som går till bara matning och träning.
Han sover även 2-3 gånger per dag. Jag kan inte ha för mig att dom andra sov så ofta när dom var i hans ålder. Mer att dom sov en längre stund mitt på dagen.

 Det kanske påverkar hela kroppen när musklerna blir trötta, så blir hela Fabian trött och behöver mer sömn.

 Vi tog en promenad upp till Ica Maxi och pantade idag med Felix som sällskap.

 Det var snorhalt ute! Felix fick lov att gå med platta fötter sa han....
Köpte ett otroligt fint schampo på Ica!! Robert kommer att bli så glad när han ska tvätta håret. Eller undra varför det tar sån lång tid för mig att tvätta håret! 
 Nu ska jag ta och slänga ihop en gryta till Robert kommer hem från jobbet. När han var hem på lunch hade jag gjort en omelett.
En liten söt busig Felix

3 kommentarer:

 1. Inlägg får ni gratis, inte formgjutna, men såna där tunnare formade efter fötterna. Skor får man betala 400 kr för. Vi var nyss och hämtade nya inlägg åt Liv, köpte ett par sandaler att ha inne på dagis också... //Maria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar att du har svar på allt Maria! Det var försäkringskillen som sa att inläggen kostade, skorna visste jag redan :)

   Radera
  2. Nej, fixa bara en remiss från sjukgymnasten så är de gratis. Svar på allt har jag inte, men jag vill hjälpa till med det jag kan ändå... :) Vi har ju också varit där, när allt är nytt och man måste ta reda på saker själv. Fråga gärna så ska jag försöka svara... //Maria.

   Radera