Summa sidvisningar

fredag 16 januari 2015

1-årskalas och bebisgos

 Nog är det väl lite smått fantastiskt att mina båda barnbarn är födda på samma dag med prick ett års mellanrum. Såhär såg det ut för ett år sedan när jag fick träffa lilla Alice för första gången. Så otroligt söt. Elin hade gått över tiden 16 dagar och blev igångsatt innan Alice behagade komma ut. Vi måste ha väldigt bekväma magar. Jag har gått över med i stort sett alla mina fem barn. Mest med Fabian som det blev 15 dagar över tiden. Fanny gick över 12 med Selma.

 En stolt "morfar" Robert var helt tagen när han fick träffa Selma idag och hålla henne i sin famn. Morbror Fabian brydde sig inte så mycket. Inte förrän hans mormor, Selmas gammelmormor tog Selma. Då grymtade han till för det är minsann hans mormor.

 Fanny börjar få fart på amningen och det känns skönt. Det var något jag tyckte var jättejobbigt med Fabian. Att inte kunna amma honom. Mina andra barn har jag ammat mycket och länge och hade sett så fram emot att få amma en sista gång. Men han fixade inte att ta bröstet. Han hade inga krafter till att ta tag och suga. Han kunde bara äta ur flaska där det rann av sig själv.
 Hon är lite gul Selma så dom har tagit lite prover och har koll på henne. Men hon var inte så mycket att hon behöver sola. Det fick Fanny lov att göra när hon var nyfödd, sen räckte det att hon låg framför fönstret när vi kommit hem. Hon är den jag legat kvar längst på BB med, tre dagar blev det. Det på grund av att hon behövde sola. Elin fick jag i och för sig ligga kvar i en vecka med. Men på den tiden var man tvungen att vara kvar en vecka efter snitt. Elin fick jag inte ha hos mig för hon låg på neonatalavdelning då hon mådde dåligt efter förlossningen. Två veckor fick hon stanna där då. Rasmus åkte jag hem efter ett dygn och med Felix åkte jag hem efter 12 timmar. Fabian blev det dock en vecka kvar på sjukhuset med också. Det på grund att jag mådde så dåligt efter blodförgiftningen jag fick. Vi måste ta tag i och anmäla det till patientnämden eller vad det heter. Kanske ska ta reda på det först.
 Idag var vi och firade lilla ettåringen Alice. Hon hade precis ätit när vi kom och hade fullt i mat runt munnen. Men är man liten så är man söt även med mat i ansiktet.


 Alice var mer intresserad av snörena som satt runt paketet än själva innehållet.

 Medan hon lekte med snörena så lade Fabian beslag på presenten som var i. På kvällen har jag haft lite energi så jag till och med sytt lite mössor och kuddar. Kan man få annat än energi när man är omringad av såna små sötisar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar