Summa sidvisningar

söndag 2 december 2018

Saftiga saffransbullar och finaste bröderna

 Idag tänker vi inte ge någon medicin .
Stackars lilla Fabian, han som älskar att gå ut får världens vredesutbrott för minst lilla.

Vet inte hur länge vi fick kämpa för att ta oss ut alla tre med livet i behåll...

 Det var tur att ångloket kom farande precis när vi kom ut.

 Det var spännande att se och idag ska vi åka det också.
 Var ner på stan för att köpa en ny overall till Fabian.
Han växer så det knakar.
Men fy tusan så dyrt det är med overaller om man ska ha en riktig!
899:- !!
Som tur var hade jag en rabatt på 30% så där sparade vi in en hel del.
Har för den delen sparat in massor då vi haft äran och turen att få ärva kläder åt honom innan.
Det här var nog den första vi köpt själva🙂

 Igår gjorde vi egna hamburgare med jalapenokräm och picklad rödlök.
Så sjukt gott!

Mixa ihop en halv burk jalapeno med en liten burk cremé fraiche och fetaost.
Gott även till tacos👌


 Medan vi lagade mat underhöll bröderna oss med sång och musik 😁


 Medan Robert fixade burgarna bakade jag saffransbullar.
 Har en sida på Instagram som heter cathrinesgottochblandat , där lägger jag ut recept på allt jag gör.
 Dom här bullarna blev fantastiskt saftiga och goda!

  • 50 g färsk jäst
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kvarg (10 %)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 17 dl vetemjöl (15-17 dl

Fyllning
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker

Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37°C.
Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter.
 Fyllning: Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet och dela degen i 2 delar.
Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i ca 3 cm bitar.Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar. Täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk
 Rasmus kom in och åt med oss också innan han skulle ut på nattskift.
 Vi har fått en stor men oroväckande sned gran på torget. Men det kan ju även vara som nån så att torget lutar och granen är rak😅🌲


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar