Summa sidvisningar

onsdag 20 november 2013

Bildbomb på Fabians framsteg i rygglyft från nyfödd till 1 år

 Fabian har somnat och jag sitter och kollar igenom bilder på hans framsteg. Hur han sakta men säkert blivit starkare i nacke och rygg.
 I början ville/kunde han inte lyfta på huvudet alls om han låg på en filt, bara när han låg på vårt bröst och det blev inte mycket till lyft ändå.
 Här tyckte jag att han var jättestark och duktig som kunde lyfta så högt. Är runt tre månader här.
Första gången i sidoläge
 Första gången Fabian vände sig på sidan och lyckades tippa över på mage var 2:a februari -13 då trodde jag att nu är han på gång! Nu släpper det!
Det hände bara en gång. Tog många många månader innan han lyckades vända sig igen.
Häromdagen vände han sig för första gången från rygg till mage och till rygg igen. Jag jublade och klappade händerna åt honom och blev så stolt och glad!
 Han avskydde att ligga på mage när han var liten. Blev arg på en gång. Gick som sagt bättre när han låg på oss men bara korta stunder sen tröttnade han ur. Han gillar det inte än men det blir längre stunder nu i alla fall.

Framstupa sidoläge
 Här kände Fabian att han var i fara och lade sig själv i framstupa sidoläge!! Duktig kille det där :)

 Här är han runt sex månader och kan till och med kosta på ett leende fast han ligger på mage :)

 Vi fick "vika" in hans armar och händer under bröstet så höll han sig uppe lite bättre och längre.


 Försökte fånga hans intresse med leksaker och mig själv liggandes framför honom för att han skulle titta upp.


 Mycket roligare att ligga på mamma och lyfta huvudet :)

 Ibland måste man avbryta träningen och hänga lite med kompisarna. Här hade han börjat kunna sitta lite själv men var tvungen att ha stöd bakom ryggen. Och stöttande polare såklart!

 Här är han runt 9-10 månader och har börjat leka lite med sakerna korta stunder på mage.
Hänga över kanten är bättre


 Här har han fyllt ett år och det går bättre och bättre. Är riktigt glad och kan leka även i magläge.

 Jag letar saker och hjälpmedel som kan får honom starkare hela tiden. Den här fick vi tag på tack vare att kompisar spred vårt budskap om saker på facebook. Han är inte riktigt överens med den här saken än men vi tränar vidare. Det blir framsteg även där för igår kunde han sätta ner armarna och hålla dom raka och lyfta upp sig riktigt bra. Hittar han på armarna riktigt och blir starkare i dom kanske han kan dra sig fram på dom sen, på något ålande vis eller nåt.


Stark kille!
Här lyfter han till och med upp rumpan lite.
Vi tränar vidare men först ska han få bli frisk från sin förkylning.
Blir så glad när man ser bilder såhär på vilka framsteg han gjort och gör. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka att egentligen skulle han kunnat ta sina första steg nu eller till och med redan gå.
Klart man jämför med hur mina tidigare barn gjort och hur jämnåriga med honom gör nu...Vill veta vad som är fel? Vad det är som gör att hans muskler är svaga? Om det kommer att gå och träna upp så han också kan gå någon dag?
Har ringt och fått tag på en läkarsekreterare nu som skulle prata med läkaren som skrev remissen om röntgen till Fabian.
Jag vill ha ett bra svar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar