Summa sidvisningar

fredag 17 oktober 2014

Trotsat alla måsten och ångest



Robert var inte hemma igår kväll och Fabian ville somna i min famn så det fick han självklart göra.


I morse var han lika kinkig igen, jag orkade inte bära runt på honom så vi trotsade alla måsten, ångest och regnväder och gav oss ut på en långpromenad. Glömde slå på appen så vi gick nog närmare 8-9 kilometer.


Har bott i Falun i flera år men har aldrig gått runt själva Stora stöten. Eller gått runt har jag gjort men inte så nära som vi gjorde idag. Har bara titta ner i hålet från andra sidan och det var betydligt högre från det hållet jag stod idag.


Berguven bor nere där nånstans men vi lyckades inte se skymten av någon idag.


Dom stora maskinerna längst ner i gropen såg ut som små pyttemaskiner. Lite häftigt hur det har varit här för massor med år sen. Intressant att gå och läsa på skyltarna som sitter runt hela gruvområdet. Man tänker på hur det sett ut där förr i tiden, hur dom slet som djur i gruvan. Hur hela stan låg som i en dimma av rök och smogg. Vilket muller och dån det måste ha varit när gruvan rasade. 
När vi kom hem fick vi besök av Rasmus, vi lekte lite, åt lite sen somnade han i min famn igen (Fabian alltså). Bar in honom i sin säng så nu sover han där. Nu ska vi skriva inköpslista till kalaset på söndag sen åka och handla när Fabian vaknat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar