Summa sidvisningar

söndag 12 oktober 2014

Gudfar Marko på besök

 Igår kom Fabians gudfar Marko hit för att gratulera Fabian inför tvåårsdagen. Marko var ju Roberts lagkamrat i Biggest Loser och dom har sedan dess hållit kontakten.
 Har var dom på något jippo på Dalarnas museum alldeles efter Biggest Loser finalen. Bilden nedanför är under själva BL. Två stadiga killar.


Jag började gårdagen med att sy en dyna till  Tripptrapp stolen vi fyndade, Den blev så hal att sitta på direkt på träet så en dyna var perfekt. Sydde den av vaxad bomull och hade filtvadd som fyllning för att den skulle bli lite mjukare att sitta på.


Det var jag Elin och Dennis som var till bytesmarknaden i Bjursås igår. Vi kom dit i rättan tid för kort därefter ringlade kön lång bakom oss, så lång att man nästan inte ser slutet på den. 


Idag åkte jag och Marko till Ikea på morgonen. Fabian skulle få en ny säng av Marko i present. Fabian sov i vår säng nästan hela natten som var. han har inte haft så hög feber men har inte alls varit sig likt. Lite ledsen och kinkig och svårt att slappna av och somna. Han var vaken ända till klockan elva igår och somnade till slut bakom ryggen på mig i vår säng. Ingen av oss har kunnat sova särskilt bra i natt. Jag bar in honom till sin säng i natt men fick hämta tillbaka honom efter nån timme igen.

Vi hade kollat på sängar på Ikeas hemsida igår och visste vad vi ville ha. Nåt med lite kanter så att inte Fabian trillar ur. Naturligtvis var det nåt krångel med just den vi ville ha och den skulle inte finnas att få tag på från leverantör på resten av året. Vi var på väg att hämta en annan när vi kom på att vi skulle fråga om vi inte kunde få köpa visningsexemplaret. Gick tillbaka till tjejen på lagret som rädde oss att gå upp till barnavdelningen och höra om det fanns nåt sånt exemplar där och ifall vi fick köpa det.

Vi pratade med två trevliga tillmötesgående som jobbade där. Efter att dom kollat upp hur det stod till med leveranser så beslutades att vi fick köpa den som stod uppställd där. Toppen!! Det blev 40% rabatt på sängen dessutom. Så sängen som skulle ha kostat 1095:-bara den, blev att kosta 944:- med både madrass och ribbotten som kostade extra.  


Blev bjuden på en smarrig mjukglass av Marko. När vi kom hem hade Fabian precis vaknat efter att ha lyckats sov nån timme. Just nu ligger han och sover så skönt i sin nya fina säng.


Vi gick ner på stan och käkade innan Marko (som är singel) skulle åka tillbaka hem till Stockholm igen. Vi var förbi på apoteket och hämtade ut mer Movicol till Fabian också. Han har trots att han fått sina påsar som han ska varit väldigt hård i magen. Så hård att han inte kunnat bajsa i blöjan utan blivit ledsen. Vi har satt honom på pottan och då har han lyckats göra två stora resultat där som gått jättebra utan tårar. 


Marko har precis som Robert också gjort en operation, dock inte samma sort utan hans heter Sleeve. Då tar man bort en stor del av magsäcken istället. Vi får en chock varje gång vi ser honom för han har tunnat ur så mycket mellan gångerna vi ses. Han har gått ner över 60 kilo hittills. Det var en enorm skillnad att gå med honom på Ikea idag. Han hade aldrig nånsin gått fram och tillbaka så som vi gjorde där idag för ett halvår sen. 


Fabian fick lite ommöblerat på sitt rum för att få plats med den nya stor-kille-sängen. Den ska egentligen stå vänd åt det andra hållet men det var just det här som var så bra med den här sängen. Att det var lite högre kanter på den så att han inte kan ramla ur. Stödbrädan får vara inåt väggen så länge istället. 

Roberts föräldrar och syster Sara var förbi en sväng på kvällen och sa hej. Roberts mamma skulle läggas in för operation idag. Hon har haft krångel med sin mage i många år och nu ska dom ta bort en massa tarm på henne. Eventuellt kan hon få stomipåse men det ser dom inte förrän dom öppnat henne och ser hur tarmarna ser ut och hur mycket som måste tas bort. Det är en stor operation och det var många fjärilar i magen och nervöst såklart. Hoppas allt går bra för henne nu så det blir nån ordning på hennes stackars mage.

1 kommentar:

  1. Fabians säng är jättefin! Där ska han nog sova tryggt och sött! :-) Vad kul att det går bra för Marko också efter hans operation. Det syns stor skillnad på Robert också!! Han har fått en helt annan ansiktsform nu. Jättefint!! Kämpa på grabbar, så når ni snart era mål! :-) Kram, Karin S.

    SvaraRadera