Summa sidvisningar

söndag 23 november 2014

Vilken trevlig lördag vi hade

 Mormor var såklart bjuden på mat igår hon också. Hon och Fabian lekte på rummet tills det var dags att slå sig ned till bords.
 Robert kollade på hockey i väntan på gäster och mat. Mamma satt och skrattade inne på Fabians rum åt Robert. Han är inte den allra tystaste när han ser på hockey. Han vrålar som en galning så den här bilden ger en mycket skev bild av honom. Såhär lugn ser han definitivt inte ut. 

 Roberts kompis Henke skulle komma och så hans tjej Hanna som vi inte träffat tidigare. Hanna var vegetarian och vi visste inte riktigt vad vi skulle bjuda på så det blev en västerbottenostpaj med sallad och diverse goda tillbehör till.
 Alla tyckte om maten och det var väl huvudsaken. Jag tyckte det var supergott!
 Det godaste av allt var efterrätten vi gjort, eller ja mest Robert faktiskt. Han hade både bakat kolakakorna och gjort citronglassen. Ah! Det var fantastiskt gott!!
 Rasmus som var hit idag älskar citronglass så vi har lovat att göra en laktosfri variant i veckan och bjuda honom på.
 Osten på pajen ser bränd ut med så illa var det inte, den var bara lite mörk. Och tydligen mörkare på bilden än i verkligheten, ser ju nästan svart ut :)
 I morse åt vi resterna som fanns kvar. Fabian satte och lekte tittut med mig medans jag fixade frukosten.

 Han har blivit sån stor kille. Han sitter jättebra på sin tripptrappstol. Behöver ingen bygel eller nåt, man får passa honom lite bara för ibland glider han ner lite så man får dra bak han igen.
 Han har sina idéer lilla pojken. Han äter inte vad som helst utan har några rätter han tycker om. Ris, potatis och fisk går bort helt. Då kväljer han och håller på att kräkas. Pasta ska det vara och pasta får det bli. Dock inte vilken pasta som helst utan bara den på burk. Hemlagat går bort direkt och då kommer kväljningarna igen. Man måste även roa honom med något under maten annars äter han inte heller. Förut var det ett pussel vid varje måltid, det har han tröttnat på och just nu är det Teletubbies på surfplattan som funkar. 
Huvudsaken han får i sig mat. Vi ska dessutom försöka få i honom mer mat då hans viktkurva börjat plana ut igen. Vi hittade några större burkar med mat idag som han gillade. Annars får vi börja ta en och en halv burk till varje måltid. 
Han äter ju åttamånaders burkar med mat och han är ju faktiskt över två år och kräver större portioner. Hade allt varit som vanligt hade han ju ätit samma mat som oss. Men nu är det inte så och då får vi hitta andra lösningar. 

2 kommentarer:

  1. Åh, maten ser fantastiskt god ut! Jag förstår att det blev uppskattat!! Nam!! Har du provat att koka Fabians pasta mycket längre än man brukar?? Den på burk är väl väldigt mjuk?? Han kanske får kväljningar när bitarna irriterar bak i halsen på honom om de är för "al dente"... Bara en teori men det låter ganska troligt... Du kan ju prova + blanda supermjuk pasta med en krämig sås så glider det kanske ner lättare när han sväljer... Kram, Karin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska prova det Karin. Och ha i det i en burk så han inte tror att jag försöker lura honom att äta annat :)
      Tack ♡

      Radera