Summa sidvisningar

fredag 11 april 2014

Före och efter

Gissa om det var skoj att titta in på kontot och se att det fanns pengar där!
Nu är det inte mycket kvar men mycket är betalt och det känns så skönt.
Den här helgen känns lite speciell.
Det är Roberts första riktiga helg. Nu kommer han endast jobba var fjärde lördag och den är på trafikskolan.
Nu kommer vi att kunna motionera och träna tillsammans på helgerna.
Har saknat det jättemycket.
Hur det än ser ut och är idag så var Biggest Loser räddningen för oss och det som fick upp ögonen på Robert och få en annan syn på livet.
Innan tyckte han inte att det var speciellt jobbigt att vara stor. Nu vet han vad det begränsar.
Utan BL hade inte Fabian funnits.
Nu är det svårt att leva som vi gjorde under BL tiden. Med heltidsjobb och familj är det omöjligt att få till den tid som behövs.
Men nu kommer vi att ha helgerna fria till att röra oss tillsammans, kroppen kommer inte att ta stryk på samma sätt heller.
Den snabba viktnedgången tog hårt på organen, övrigt höll hans kropp väldigt bra förutom skavsår här och där.

Det går ju inte att tänka sig nu hur livet var innan Fabian.
Han är ju livet.
Han verkligen älskar sitt rum. Han är så rolig. Kommer och hämtar oss och visar på sitt vis att vi ska följa med på rummet. Sen är han jättenöjd, bara vi sitter där och håller honom sällskap så får man lite saker av honom emellanåt.
I eftermiddag kommer Åsa från habiliteringen och hälsar på, har hänt massor sen hon var här sist.
Robert slutar tidigt idag så han hinner hem tills hon kommer.

Ps. Tycker bilden på Robert i tidningen är så kul. Dom måste ha valt ut den absolut knasigaste bilden på honom :)

6 kommentarer:

 1. Det är en jättefin bild på dig och Robert! :-) Jag kommer så väl ihåg Finalen, jag var så imponerad över vad en del, inklusive Robert, hade lyckats med på få månader... Inte kunde man ana att de inre organen skulle ta sådan stryk... :-( Man hoppas att de ansvariga för programmet ser över vad som kan göras annorlunda, så att andra slipper vara med om samma sak. Man ska ju trots allt bli normalviktig, frisk och hälsosam, inte riskera sin hälsa... Nu önskar jag dig en fin helg - för nu ÄR det helg!! ;-) Kram, Karin S.

  SvaraRadera
 2. Haha ja nu ÄR det helg Karin!!
  Programmet går ju ut på att förlora så mycket som möjligt på kortast möjliga tid så dom kommer nog inte ändra de upplägget.
  Får se det som en knuff i rätt riktning för det har ju trots allt varit tack vare det som Fabian kom till :-)
  Ha nu en riktigt fin och skön helg!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Ja, absolut en bra knuff, då ni fick Fabian!!! Då kan man gott offra lite organ på vägen ;-). Ni kommer att nå toppform igen, det får ta den tid det tar... Fokusera på känslan ni hade då ni vandrade runt efter att ha nått målvikten, låt det vara en morot för framtida viktminskningsprojekt som får ta den tid det tar helt enkelt... Du rullar ju inte direkt fram, jag tror du upplever dig själv som större än du egentligen är, så du kommer att se framgång ganska raskt!! Karin S. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med Robert. Du är en klok kvinna Karin ♡
   Jag har nog en lite vriden bild av mig själv och är expert på att jämföra mig med andra....

   Radera
  2. Cathrine, vi är personliga individer, inte en flock kopior ;-) ! Om vi ska gå runt och jämföra oss med omvärlden, blir livet väldigt jobbigt och tråkigt! Utgå ifrån dig själv, dina mål, hur du vill känna dig, hur du vill må, hur du vill se ut... Stirra dig inte blind på siffrorna på vågen. Försök leva så sunt som möjligt, få in vardagsmotion i vardagen och när du är nöjd med hur du känner dig och hur då ser ut - ja, då är det dags att kliva på vågen och sedan ha det som målvikt... Gå på känslan, den är det bara du som kan mäta - ingen annan kan tala om för dig hur du ska må och känna dig baserat på hur mycket eller lite du väger...

   När jag var kraftigare, hade jag en mor som hela tiden talade om för mig hur dåligt jag borde må, bara för att jag inte var så smal som hon skulle önska. Du ska inte tro att hennes hårda ord var till någon uppmuntran till att göra något år vikten. Det var först när jag själv bestämde mig för att göra något åt saken, som jag lyckades... Jag hade det helt fint som stor, och jag har det helt fint som normalviktig... Jag är precis samma person nu som då, bara lite mindre. Skalet gör inte människan, personligheten, intelligensen och humorn kommer från hjärnan!! ;-)

   Ha en toppenfin lördagskväll, det ska den här "kloka" kvinnan ha! ;-) Kram. Karin S.

   Radera
 4. Karin verkar vara en mycket klok kvinna :-)
  Lyssna på henne älskling

  SvaraRadera