Summa sidvisningar

tisdag 14 juli 2015

En skön dag i Leksand

Har man ingen semesterkassa får man helt enkelt göra det bästa av semestern ändå. Det finns massor med fina ställen i närheten man kan åka runt och titta på. Ett av våra favorit ställen är vackra Tällberg utanför Leksand. Molnen låg som ett tjockt täcke över Siljan när vi kom in mot Rättvik.
Vi klarade oss dock undan regnet. Vart vi än kom så sken solen på oss. Vi såg dock på vägarna att regnet hade varit där innan oss. Vi åkte igenom Tällberg och stannade till vid Hjortnäs brygga. Robert hade aldrig varit dit och jag har inte varit där på säkert 20 år.
Hjortnäs brygga är ett dansställe för dansanta människor. Jag är dock usel på att dansa. Då menar jag verkligen usel. Jag minns en gång när jag och mamma var i Malung på dansbandsveckan. Eller vi var där hela familjen då men jag och mamma gick upp för att kolla hur det var under dansbandsveckan. Mamma kan ju dansa men som sagt inte jag. Blev uppbjuden av nån tjomme och jag sa
 -nej tack jag dansar inte.  Vad man har där att göra då ja det kan man ju undra. Efter mycket tjat gav jag med mig...men killen ångrade nog att han stått på sig för vi fick avbryta dansen. Han höll med om att jag var verkligen inte bra på att dansa. Jag har som två högerben eller nåt när det gäller dans...
Vi gick ut på bryggan där båtarna brukar lägga till när dom ska på dans. Ja inte båtarna utan dom som kör/äger dom.
Robert tog en fantastiskt fin bild på mig. Han har blick för det där med fotografering som det ser ut. Jag har visserligen fixat till den lite men ändå.
Efter bryggdansen för vi vidare in till Leksand. Stannade och åt den godaste friterade kycklingen jag nånsin ätit.
Robert orkade inte äta upp allt så vi tog med resten hem. Varför slänga nåt så gott man betalt för?
Fabian har vi alltid en burk med mat med till då han inte kan äta annat. Lika glad för det är han ändå.
Gladast var han nog efter maten för då fick han glass. Det gillar han.
Nu på kvällen har vi fyllt i alla papper om överklagan på Fabians försäkring på Trygg Hansa. Hoppas verkligen det ger nåt resultat. Känns för jävligt när man står och betalar dyra försäkringar år efter år och när man väl behöver nyttja dom så är det inget som gäller. Så jäkla surt. 

2 kommentarer:

  1. Hjortnäs är väldigt fint! När vi hade båt, låg den i hamnen i Tällberg. Vi brukade segla till Hjortnäs när det var dans där. Vi stannade en bit utanför bryggan, åt en god middag i båten och lyssnade på musiken + såg på solnedgången. Härliga minnen! :-) Kram, Karin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Minnen är väl härliga. Precis som hela Leksand :-) Kram

      Radera