Summa sidvisningar

torsdag 22 maj 2014

Fortsätter att övervinna mig själv

Jag har haft en sjuklig tandläkarskräck.  Jag var inte till tandläkaren på 10-15 år. Mina tänder var jättedåliga och jag åt värktabletter så jag mådde illa för att dämpa smärtorna i truten.
Till slut stod jag inte ut längre. Det var nästan att välja mellan att skjuta sig eller ringa tandläkaren.  Jag skulle hellre föda fem barn till än ha tandvärk.
Fick tips om en tandläkare i Falun som var bra med såna som mig som led av skräck.
Det här var på sommaren -96. Jag ringde han jag fått tips om. Självklart hade han semester och jag blev ombedd att ringa en annan tandläkare vid namn Göran Ganters.
Idag tackar jag högre makter att den andra inte svarade.  Samlade mod och ringde Ganters, förklarade min situation och dom lyssnade och förklarade lugnt hur jag skulle gå till väga.
Jag skulle få komma dit och få lugnande tabletter innan första besöket.
Jag var så nervös att jag mådde illa bara av att hämta tabletterna.
Min bror var snäll och körde in mig när dagen kom. Jag fick naturligtvis inte köra bil själv.
Efter den dagen har jag aldrig haft problem med att gå till tandläkaren.  Det har självklart kostat mig massor med pengar. Och det är väl det jobbigaste just nu.
En vanlig koll som jag gjorde idag kostade 1035:-
Nu måste jag dit igen då jag har en lagning som gått sönder.
I natt hade jag en sjuk dröm. Drömde att det blev min tur och jag gick mot rummet och hörde tandsköterskan säga:
-Åh nej! Det är hon som luktar ruttet i munnen!!!
Berättade om min dröm för sköterskan idag och hon lovade heligt att så sa dom aldrig :)

Vägde mig idag och vågen visade på ytterligare -2 kg nu har jag gått ner 5 kg totalt!
Så jäkla skönt!! Bästa moroten att fortsätta kämpa är att se resultat på sitt kämpande.
Mitt mail från appen jag använder när jag motioner om månadens träningsresultat var också kul att se.

2 kommentarer:

 1. Vet att jag nu skriver kommentar i ett väldigt gammalt blogginlägg. Men jag har nyss hittat till din underbara blogg och håller på att läsa mig igenom allt från start. Så först vill jag tacka dig för en helt underbar blogg, jag har skrattat och gråtit med er i allt jag läst. Tycker att du och din familj verkar alldeles underbara. Känner igen mig i mycket hos dig. Anledningen att jag skriver just nu är för att jag precis som du tycker att gå till tandläkaren kan vara bland det värsta man behöver gå igenom som människa (smått överdrivet jag vet...) och jag valde därför också i många år att strunta i att gå dit. Men till slut fick jag lov att söka akut och hamnade då hos Göran Ganters. Helt underbart att träffa en tandläkare som man känner förtroende för och som är riktigt, riktigt bra på att hjälpa sånna som oss, med tandläkarskräck. Nu måste jag fortsätta att läsa dina underbara inlägg. /Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara! Va kul att du hittat min blogg! Ännu roligare att du gillar den :) Vilken tur att vi hittade Ganters som kunde bota oss ;) åtminstone från tandläkarskräck.
   Kramar Cathrine

   Radera