Summa sidvisningar

tisdag 25 februari 2020

Näsan sitter kvar och godaste semmelkladdkakan

 I morse innan jobbet var jag upp på öron-näsa-hals igen för att kolla upp såret i näsan.
Det har minskat men håller sig envist kvar.
Ska prova smörja med kortisonsalva och se om det blir bättre och även fortsätta med den andra salvan jag fick sist.

Sen blir det återbesök igen om 3 veckor.

Igår höll vi på att flytta åt Felix hela dagen.
Eller rättare sagt, vi höll på att göra ordning i hans nya lägenhet då dom lite snabbt flyttat upp hans möbler dagen innan.

Det blev så fint och vi hann få klart massor.
Riktigt mysigt och hemtrevligt blev det.
Fast på ett tufft vis såklart eftersom det är en ung kille som bor där 😀

Hade tänkt baka semlor på jobbet men det är lite tidskrävande så det blev en köpt semmeltårta och en hembakad semmelkladdkaka.
Recept på den kommer här:

Ca 8-10 bitar

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Topping

  • 75 g mandelflagor
  • 2 dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Smör till formen

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Spritsa eller bred ut grädden runt/över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar