Summa sidvisningar

onsdag 19 oktober 2016

En HÄNDELSERIK (et) dag

 Vi somnade nog riktigt först efter kl 04. När klockan var sju och det var dags för mig att gå upp. Ja då gick det bra att sova minsann❤
 Var till Händelseriket på morgon och fick gå igenom alla deras rum.
 Vilket fantastiskt ställe!
 Man får boka ett rum en dag i veckan.
 Även badet som fanns där.

 Det kommer att bli svårt att välja vilket rum man ska boka först.
 Jag tror att Fabian kommer att älska dom alla.





 På jobbet har det varit lite bildvisning.
 Och så har jag förberett inför morgondagens räkfrossa som vi ska ha.
 Kollade ni på Hela Sverige bakar igår?
Det gjorde jag.
Dom gjorde bland annat biskvier.
Många misslyckades med smörkrämen och många blev fula.
 Idag bestämde jag mig för att baka päronbiskvier till kaffet imorgon på jobbet.
Jag har aldrig bakat biskvier överhuvudtaget förut.
Jag tycker faktiskt inte ens om dom😁

Men herregud vad jag fick leta innan jag fick tag på päronessence.
Jag var på varenda matbutik, hälsokostbutiker och apotek.
Ingenstans fanns det att få tag på!

Jag som gett mig tusan på att det var just såna jag ville baka.
Till slut gick jag till konditori Fokus för att fråga om det gick att få tag på nånstans.
Dom var så himla snälla att jag fick köpa en skvätt av dom.

Nu vet jag att man kan köpa det på nätet.
 Jag lägger upp receptet på dom imorgon från datorn.
Tar sån tid att skriva från mobilen.
 Började med att baka bottnarna.
Blandade ihop smörkrämen medan dom svalnade.

 Spritsa på och slätade ut med en smörkniv.
 När dom stelnat till en stund i kylskåpet doppade jag dom i smält choklad.
 Slafsade över lite vit choklad ovanpå den mörka för att dom skulle se lite snygga ut.
 Nog blev dom väl rätt ok för att vara första försöket?
Och här är receptet!

Ca 40 st Päronbiskvier

Bottnar:
300 g mandelmassa
1 3/4 dl socker
2 st äggvitor

Bottnar:
300 g rumsvarmt smör
6 dl florsocker
3 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk päronessensalt
Några droppar grön hushållsnära

Dekoration:
200 g mjölkchoklad, Odense
1 msk neutral olja
50 g vit choklad

Grädda bottnarna i 175° i 12-15 minuter.
Hur man gör står och visas i bilderna ovanför.
Vispade smeten till bottnarna med elvisp.
Försökte spritsa ut dom men spriten gick sönder så det fick bli tesked istället.
Jag hade den smälta chokladen i en större kopp så att jag lättare kunde täcka hela biskvier.
Lite kladdigt men hade en fuktig handduk bredvid mig så jag kunde torka rent mig emellanåt 😊
 Nu sitter jag uppe med den här lilla snoriga krabaten och hoppas på att få lite sömn i natt.
Helst snart, klockan är nu 24.
Tur jag börjar sent imorgon så jag kan sova på morgonen, om han sover då vill säga....

2 kommentarer:

  1. Dina biskvier blev ju jättefina! Säkert supergoda också! :-) Karin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick med beröm godkänt av dom på jobbet när jag bjöd på dessa 😊 Kram på dig!

      Radera