Summa sidvisningar

söndag 10 augusti 2014

Tips och råd om att söka vårdbidrag mottages

 Fabian gav mig en sovmorgon till 07:15 i morse. Jag hoppade promenad i morse då jag har sån mensvärk och ont i rygg och mage. Efter lite lek och bus somnade han om runt 08:30 igen.
 När han vaknat och ätit åkte vi till Stångtjärn för att bada. Man har blivit lite bortskämd av den tropiska värmen vi haft så idag kändes det riktigt kallt emellanåt.

 Det hindrade inte Fabian från att bada för det.

 Jag har ju en halvsyster som är 13 år yngre än mig. Hennes mamma Agneta är en fantastiskt människa. Hon har verkligen varit en extramamma för mig och jag tycker så mycket om henne.
 Vi träffade Agneta och hennes sambo vid badet. Han är också en supertrevlig och lättsam människa. Inte bara jag som tycker om Agneta, Fabian kramade henne flera gånger.
 Hon hade även ett fint halsband på sig tyckte han. Agneta var barnvakt åt mina stora barn när dom var små. Jag var barnvakt till min syster när hon var liten :)

Goskram
Vi hann vara på badet nån timme sen var det dags att åka hem för Fabian blev trött igen. Det har blivit dags för oss att söka vårdbidrag på nytt. 
Det är inte det lättaste.
Vi har haft ett fjärdedels bidrag beviljat. Det är inte lätt att veta vad man ska skriva. Vad man kan ta med och hur allt är. 
Vår vardag är ju långt ifrån en vardag med en normal tvååring. Har Googlat runt och sökt hur man kan skriva, vad man kan ta med och inte. Är det någon som har något tips eller råd om hur man ska skriva och vad man kan ta med i ansökan.
Känns mest som att våra dagar fortfarande mest består av mata, sova och träna/aktivera/stimulera vaken tid.

2 kommentarer:

 1. jag har vårdbidrag och har komit fram till det enklaste är att skriva att man vill prata med en handläggare och lämna information då.. då ringer de upp och är jätteduktga på att fråga massa saker och vad de behöver veta. Tycker oxå det är svårt att veta hur mkt man ska skriva med. Men de frågar ofta vad man gör extra/bekostar extra om man jämför med andra barn i samma ålder.Ex extra tvättar, tvättmedel, mediciner, näringsdrycker osv osv.. Men de handläggare jag pratat med har varit fantastiska och frågat massor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin!
   Sist vi sökte pratade jag med en handläggare och det kändes jättebra. Vi fyllde i att vi ville bli uppringd nu med gå det blir så mycket att skriva och lätt att man missar något känns det som. Har listat det vi vill säga som stödord, sen är det bara att skriva ner om vi kommer på nåt mer innan dom ringer :)

   Radera