Summa sidvisningar

tisdag 12 augusti 2014

Såhär kan en dag se ut för oss

06:00 brukar det vara dags att stiga upp tycker Fabian. Han får välling varje morgon med Movicol i för magen. Han ligger alltid i vår famn och äter. Han klarar inte att hålla flaskan själv.

06:30-09:00 är det lek/träning/aktivering/ stimulering som avslutas med en portion gröt innan förmiddagsvila.

09:00-11:00 förmiddagsvila

11:00-14:00 lunch. Fabian matas alltid av oss. Han förstår inte att stoppa skeden eller maten överhuvudtaget i munnen.
Oftast passar vi på att ta en promenad och komma ut lite i den här tiden. Sen är det lek/träning/aktivering/stimulering som gäller. Det är helt beroende på vilket humör Fabian är hur träningen går. Ibland är han totalt ointresserad och vill bara leka som han vill. Då är det inte ens lönt att försöka locka med något. Han vet vad han vill. Gröt eller välling innan eftermiddagslur.

14:00-17:00 är det dags att vila igen.

17:00-19:30 blir det lite mat i magen igen. Som ges av oss. All matning tar ju lite tid också. Han kan inte tugga överhuvudtaget. Han bara sväljer. Är det för stora bitar sätter han i halsen direkt. Men han är duktig att äta, han äter inga små portioner utan som en stor pojk på snart två år.
Beroende på väder och humör så går vi ibland ut en sväng till. Annars är det lek/träning/aktivering/stimulering som gäller igen.

19:00-20:00 då är det sovdags igen sen sover han till morgonen.

Även om det går sakta så ger all träning resultat. Men det är olika från dag till dag om Fabian vill träna själv eller inte. Vissa dagar händer massor och andra ingenting. Idag var han jätteduktig att ta sig fram på rumpan.
Framstegen kommer som i etapper. Han ligger lågt ett tag sen kommer ha med en massa olika framsteg på en gång.
Det blir mycket mata, sova, träna. Ska vi göra något får vi passa på mellan sovningarna.
Han älskar att vara ute och gå i vagnen. Likaså att åka i cykelkärran. Han sitter och tittar på allt vi går/åker förbi och ropar nåt glädjetjut emellanåt :)
Han kan sitta nöjd i vagnen i timmar. Men sova där, nä det passar sig inte.
Sova det gör man hemma i sin säng när man heter Fabian♡

2 kommentarer: