Summa sidvisningar

måndag 10 februari 2014

Sen finns det ju mindre vackra själar!

Alltså det här med vikten är inte skoj om nån tror det!!
Jag blir så j-a förbannad på dumma onödiga kommentarer!!
Det är ingen lek att först gå ner 70 kg och sen försöka att hålla sig där!
Är kroppen van och inställd på att träna 5 timmar om dagen för att hålla vikten nere så är det omöjligt att hålla det om man ska leva ett normalt liv.
Blir man dessutom drabbad av sjukdom och helt stilla i månader gör det inte saken bättre!
Jobbar man på ett gym skulle det kanske finnas en liten chans att kunna hålla det.
Har man däremot ett vanligt jobb och lite mer jobb därtill så är det en omöjlighet!
Det är så mycket som som spelar in när man är överviktig.
Det är mycket hormoner och annat som styr våra kroppar som vi inte rår på.
Det är ju inte direkt att Robert sitter hemma och äter gräddtårtor hela dagen om nån nu tror det!!!
Så tänk på vad ni skriver innan ni skriver eller säger det!
Det kan såra värre än ni tror.
Tack!

6 kommentarer:

 1. Ja...det finns personer som verkligen borde hålla tyst. Man kan ju bara hoppas att kommentaren inte var planerad att vara elak, utan att det var en verbal groda som hoppade ur munnen på henne...

  Det är ju helt uppenbart att BL lyckas med att hjälpa deltagarna fram till fantastiska resultat men tyvärr så är det många som med tiden går upp en hel del... Jag har följt BL både i Sverige, Norge, England och USA. Tro mig, det är ett fåtal som lyckas med att hålla sin nya vikt... Man kan fundera på vad det beror på... Hur pass bra förberedda är de på den nya livsstilen utanför BL?

  Att träna 5 - 8 timmar om dagen, klarar man bara under en begränsad period + att det inte är bra för kroppen. Inte ens elitidrottare tränar så mycket! Träning har givetvis en viktig betydelse när man ska komma i form och gå ner i vikt men kosten är ännu viktigare. Träning tar grammen, kosten kilona! ;-) För en del år sedan gick jag själv ner ca 50 kg och har med hårt arbete, planering och en god del tjurskallighet (=disciplin) hållit min nya vikt. Ingen ska säga att det är lätt men det är klart värt besväret.

  När man nått sin nya vikt, så är det ett stort plus om man håller en sträng diet i ett år, innan man börjar laborera med att äta mer kalorier. Kroppen behöver vänja sig vid det nya sättet att äta och man behöver tid på sig att få kontroll över sina matvanor.

  Jag väger mig varje fredag. Håller jag min målvikt eller är ngt under den, kan jag unna mig lite extra gott under helgen. Har jag passerat min målvikt, blir det bra mat men inte ngr extra kalorier. Jag är benhård med att inte gå upp mer än 2 kg över min målvikt. Genom att vara så sträng, så kryper inte kg på mig som en lömsk tjuv om natten... ;-)

  Träning är viktig men det kan vara svårt att komma sig till ett gym flera gånger i veckan. Visst gör jag det när jag har tid men jag har också en hel hög med olika tränings DVDer så att jag kan träna hemma. En vanlig rockring är också ett superbra redskap om man vill bränna kalorier. Det finns bra rockringar på Clas Olsson som man lätt monterar ihop och som har lite tyngd så det blir mer effektiv träning. :-) Det jag tycker mest om, är att gå långa promenader. Billigt och enkelt! Ta med ett par stavar, så bränner du mer kalorier!! Yes!

  Jag gillar inte en massa märkliga dieter som man inte kan leva efter under resten av sitt liv. Low Carb, LCHF, räkna points, 5:2 osv, osv - nej tack!! Det jag tror på är att vara väldigt medveten om kaloriinnehållet i maten man äter. Visst är det gott att äta på restaurang men om jag gör det, så äter jag väldigt magert resten av dagen för att kompensera... Jag vill ha kontroll på vad jag stoppar i kroppen och använder sällan hel-/halvfabrikat + att jag alltid tar med mig matlåda till jobbet. Det som är bra med nya trenden 5:2, är att det har kommit många bra kokböcker med bra, kalorisnål och många gånger billig mat. Jag har en del av dessa böcker och det är en stor hjälp när jag ska äta bra och varierat.

  Jag hoppas att ni ska bli inspirerade att komma i den form ni önskar. Bry er inte om elaka kommentarer. En osympatisk person har ju dåliga utsikter att bli en bra person - men en som bär på extra kilon, kan förändra sin livsstil! Alltså ett stort "+" till den runda och ett stoooort "-" till den dumma! :-) Det är hårt arbete men såååå värt det. Lycka till!!! Kram, Karin S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin!
   Många kloka ord av dig! Nu var det tyvärr inte första grodan från den här personen. Skulle väl ha blurrat henne men jag blir så jäkla arg på dumma onödiga kommentarer. Hon är inte den enda utan det kommer även muntliga kommentarer.
   Hade inte Robert blivit sjuk av gallan och bukspotsskörtelinflammation så hade han aldrig gått upp så mycket på så kort tid. Spelade ingen roll att vi åt riktigt när det inte gick att röra sig .
   Många som varit med i BL har haft problem med gallan som är baksidan av den snabba viktnedgången.
   Det är alltså inte så bra att det går för snabbt ner. Blir därmed svårare att hålla den livsstilen som är. Måste hitta en normal livsstil som går att leva med.
   Dieter är inget för oss heller, man ska som du säger kunna leva med det och inte något man följer en kort tid. Vi ska skynda långsamt, även jag fick problem med gallsten. Har min Gallblåsa kvar och vill gärna inte ha fler anfall.
   Har också kört dvd hemma och lite lättare träningsredskap. Men annars är det mest promenader som även är lättast att få till.
   Kram på dig!

   Radera
  2. Ja, det här med gallstenar är ett känt problem som det inte pratas så mycket om tyvärr... När man äter mindre fett så bildas kolesterolkristaller i gallblåsan, samtidigt som man utsöndrar mindre galla pga den låga halten av fett i kosten.
   Kristallerna stannar då kvar i gallblåsan och skvalpar runt med gammal galla. Det ökar risken för att de ska gadda ihop sig till mikrogallstenar som sedan kan växa till större gallstenar som kan ge smärta och problem...

   Genom att gå ned i vikt långsamt, kan du undvika fler anfall i framtiden... Ta kontakt med en duktig Dietist som kan hjälpa er att komma fram till en kostplan som passar både dig och Robert. Tillsammans kan ni stötta varandra och segra tillsammans! :-) Visst är det kul att se resultat snabbt men ni gör det här för framtiden, resten av era liv - så det gör inget om det tar lite tid... Ok?

   Den där människan som kommer med "Grod-kommentarer" - blockera henne!!! Man behöver inte sådana energitjuvar i sitt liv. Lycka till och kram, Karin S.

   Radera
  3. Hon är härmed blockad!!
   Kram på dig :)

   Radera
 2. Kom på ett bra träningstips!! (Oj, nu känner jag mig verkligen engagerad!!) Har du hört om Leslie Sansone?? Hon är en energisk, härlig och positiv kvinna som gör DVDer där man helt enkelt GÅR! Ja, inga redskap utan det är bara att ta på sig träningsskorna och gå på plats inne i vardagsrummet. Perfekt!! Det är superbra träning och jag har alltid med mig några DVDer när jag är ute och reser eller i min sommarstuga. De tar liten plats men är till STOR hjälp att hålla igång. Du kan gå in på amazon.co.uk eller amazon.com och söka på hennes namn. Kolla bara vilken region det är om du beställer någon. Har du en DVD-spelare som accepterar alla så är det ok med Region 1 annars ska du se efter region 0 och 2... Karin S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha tack för ditt engagemang och tips! Vi ska verkligen inte göra någon BL nedgång med risk för gallsten. Vi skyndar långsamt :)

   Radera