Summa sidvisningar

söndag 15 april 2018

Korvgrillning och finmiddag på samma dag

 Jag startade dagen med en långpromenad och ljudbok i öronen.
När jag kom hem packade vi ihop oss och åkte upp till Lugnet för att grilla korv. Fortfarande ganska mycket snö på marken, och vill man inte ha vantar på sig
samt har vissa svårigheter med balansen ja då kan det bli kallt om händerna...
När vantarna åkte på sen då stod det inte på förrän dom var dygsura.
Det var inte så bra att plaska i vattnet med dom.


 Lite pinnar och vatten det kan göra en hel dag alldeles underbar om man är barn.
 Fabian hade egen matsäck med sig medan vi andra som kan tugga åt korv med bröd.


 Tjejligan kom in och gjorde oss sällskap.


 Lovis såg så cool ut i sina brillor, så skönt att hon mår bättre igen.
Hoppas det får hålla i sig nu också bara.Fabian hjälpte pappa med ved till brasan.Alltså värsta coola tjejen, så jäkla söta små godingar.

Matmässigt har det väl inte varit nån vidare dag.
Men med konceptet som Viktväktarna har så kan man spara ihop poäng
och det gör vi under veckorna för att kunna gotta lite extra på helgerna.


Det blev några timmar ute i solen idag också.


Vi fortsatte vår dag ute hos farmor och farfar sen då vi var bjudna på mat där.
Så extremt mycket snö  kvar hos dom.


Kusin Elsa var där och lekte med Fabian en stund innan hon skulle åka hem.

Farmor hade lagat Fabians favoriträtt, spagetti och köttfärssås.
Vi andra fick potatisgratäng och oxfilé, det var alldeles fantastiskt gott.
Många viktväktarpoäng men vi har fortfarande plus i poängbanken.

2 kommentarer:

 1. kära du. Jag känner dig inte, och jag känner inte din pojke. Men jag bara måste berätta en sak för dig! Jag jobbar på en förskola, men inte med barnen, men jag ser ju dem varje dag ändå, och lär känna dem på mitt sätt. Detta lilla barnet som är 4 år, är ganska gravt autistisk, men ändå inte. Jag observerar barnet i smyg, och undrar över vissa saker. Barnet är där bland alla de andra barnen, och de vet att de skall "låta x vara?" Men det tycker jag är så fel! Och det verkar inte som om personalen,uppmuntrar de andre barmen att ta kontakt med x.Utan x bara finns bland dem. Alla är i 5-6 års åldern. Jag har ingen aning om hur man förberdar x för skolan, och x verkar ha en kontaktperson, men ingen "speciell pedagog", det vet jag ju inte, för jag jobber ju inte med x.
  Men så en dag, såg jag att de andra barnen lekte med honom! (Det var fri lek då), och barnen hade ingen personal i alddeles närhet. De andra barnen såg att x satt och snurrade på en liten boll, upp i alla röörelser, och kanske du förstår hur det ser ut. x var helt inne i sitt lilla snurrande. Men då tog en annan pojke bollen ifrån honom, helt plötsligt, han bad om att få bollen, på ett jättesnällt sätt! Och lilla x gav honom bollen! Och då plötsligt var det en jätterolig lek på gång! x fick tillbaka bollen, och kompisarna kastade den tillbaka til honnom! Sen fick han snurra med den på sitt vis, men han kastade den den sen ut i rummet, så npgon annan kunna fånga den! och så fick det pågå i de minuterna jag var där! Jag såg hur lilla x sken upp och skrattade med hela sitt ansike! Han var nog lyclkig i den stunden, för han lekte med sina kompisar! Åhh barn vet bäst! Och lilla x, kan visst fästa blicken! Inte i mina ögon, men på min nya tröja! Förlåt att jag bara trampar in i ditt liv så här, men ville bara fråga: Får inte barn med specifika funktionshinder, tillgång till specialkompetens?

  Jag skriver helt anonymt, för att inte riskera att outa lilla x.Jag kommer ju att gå in här igen för att följa din blogg, och jag tycker den är så underbar! Tyvärr får jag bara titta på alla de fina kakorna, fast jag dräglar! tjock som man är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn är väl det naturligaste som finns. Dom tar allt så enkelt ♡ va glad jag blir för de du skriver. Barnen på Fabian är så himla Snälla med han också. Visst frågar dom mycket men det är väl bara bra, blir såklart mycket frågor och funderingar över varför han är annorlunda. På din fråga om barn med funktionshinder får tillgång till specialkompetens så är det nog väldigt olika tror jag. Vi har det jättebra med Fabian som har en egen resurs som ger honom extra stöd och hjälp på förskolan. Men det kan se väldigt olika ut. Varför vet jag inte.
   Ha de gott!! Kram Cathrine ♡

   Radera