Summa sidvisningar

söndag 21 november 2021

Långt mellan inläggen ger långa inlägg

Det blir långt mellan inläggen.

 Har ingen dator så jag brukar skriva när vi är in till Robert plus att bloggsidan blivit så krånglig så det är inte lika kul att skriva då. Men vi har i alla fall hunnit med att fira både Felix och Fabian som fyllt år sen sist jag skrev nåt.



Fabian har varit sjuk och hemma i nästan två veckor och även haft höstlov. Vi har då haft lite syslöjd hemma och han fick välja tyg på dom kläder han ville ha.


Skapligt nöjd kille😀😍

Vi var på bio. Fabian skulle ha gått ensam med pappa och farmor men så kom Alice och då gick hon och jag med. Efter filmen gick vi till Pinchos och åt då Alice aldrig ätit där innan.




Nöjda barn efter den dagen.
Var till Ikea med Felix som köpte lite presenter för pengar han fått när han fyllt.

 Fabian ville ha en söt liten fåtölj han såg där. Synd bara att den var så dyr för den var väldigt fin.



Jag och Elin har börjat övningsköra en del. Hon körde oss till Källslätten och även Harry och Fanny var med. Hade matsäck med oss och hade en mysig stund där i höstsolen.

Vi har bakat lite. Ett äventyr bara det med alla barnen som hjälper till och äter upp halva degen😂


Fabian har fyllt hela 9 år. Stora killen nu💓


Han fick bland annat en pyssellåda i present som även tjejerna gillade.
Fabians bästa present var den här kulbanan han fick av Fanny och Rasmus.

Vi hyrde bassängen i Bjursås och Fabian fick ha sitt kalas med tjejerna och Harry där. Det ska vi hyra flera gånger. Riktigt uppskattat av dom som plaskade runt. Alice hade blivit så himla duktig på att simma!






Och vips så fick Fabian en fåtölj! Allt tack vare en klasskamrat till mig💓 Det började ramla in swishar till mig och jag fattade ingenting. Men då visade det sig att hon delat bilden på Fabian på sin Facebook och startat en insamling till hans fåtölj han ville ha. Det slutade med att vi fick ihop till en och kunde köpa en till honom.
Där sitter han nu så nöjd och leker med kulbanan och kollar på vägens hjältar på tv.
Har skaffat gymkort på Actic, så skönt att åka dit efter jag släppt av Fabian på skolan. Göra slut/fylla på med energi i kroppen samt se lite folk.




Lovis har fått mjölkallergi så bakade lite mjölkfria kakor till henne som hon åt så det sprutade ur öronen😅 Försöker baka det mesta mjölkfritt nu så att alla kan äta samma.

Trött Harry på cykelutflykt.

Jag kör även lite uteträning emellanåt. Dom här trapporna känns fint i benen.

Jag och Fabian har varit på den årliga kollen på Habiliteringen. Större rullstol och ev utredning för autism står på schemat.

Efter besöket åkte vi till Ica Maxi där han fick pannkakor och en liten bil då han varit så duktig.

Det var tjejkväll på stan och jag och Fanny tog en sväng dit. En go´fika i lugn och ro och kolla lite på folk var roligt bara de.

Halloween har vi också hunnit med. Fick besök på gården av Selmas kompisar som kom förbi med sin lilla häst.


Tjejerna bjöd in Fabian på Halloween party där fikat minst sagt såg lite oaptitligt ut😂



Jag gjorde min egna Halloween mask hemma efter att Fabian lagt sig. Mest för att inte skrämma slag på nån.

Den här julbyn har Fabian kollat på i flera år. Nu gjorde vi slag i saken och köpte en, vi har ju inte plats för någon julgran då vi bor lite trångt. Men nåt juligt fint som lyser ska vi väl ändå ha och han blev så glad. Frågan är om jag ens får ta bort den sen efter jul...

Jag har börjat få med mig Fabian ut på mina springturer. Vi springer mellan olika lekparker och då tycker han att det blir roligt. Jag kör lite muskelövningar mot parkbänkar för att hålla värmen medan han leker. sen springer vi vidare till nästa och gör likadant. Men en större rullstol behövs då han växt ur den han har nu.


Min tatuering är helt klar med färg och allt, så himla nöjd!!


Piffat till mig för en gångs skull, man går mest runt och ser ut som skräp i träningskläder varje dag annars.

Jag och Fabian tog en sväng med det gamla ångloket från Grycksbo till Falun.




När vi kom in till centralen i Falun stod både mormor och pappa där och vinkade till Fabian. Blev kaos i trafiken efter vi klivit av tåget då bommarna fastnat nere. Mycket spännande tyckte Fabian att kolla på galna bilförare som tutade och var som galna. Köerna ringlade långa genom hela stan från båda håll.

Sen sprang jag hem till Grycksbo och hämtade bilen.
På kvällen var jag och Fabian och tände ljus på skogskyrkogården.

Första snön kom och lastbilarna satt fast i en lång rad genom byn från pappersbruket, spännande tyckte Harry.
Harry somnade skönt och jag pulsade vidare.

Sen fastnade jag i en lång kö när jag skulle hämta Fabian i skolan. Det låg bilar i dikena lite här och var och bärgare hade fullt upp att göra. Själv hade jag vinterdäcken på.



Har blivit avtackad av mina älskade vänner på min Träffpunkt Vandraren. Dom hade skrivit så fint om mig och tårarna rann. Jag får sån enorm ångest över hur allt har blivit ibland.

Den här månaden när allt är mörkt och trist känns allt annat också mycket tyngre. Jag har aldrig haft ett sånt bra jobb som att få jobba med ett gäng bästa vänner. Men både ekonomi, att orka med allt med Fabian ensam gjorde att jag fick lov att ta detta beslut.

Saknar tvåsamheten så det värker ibland, att bli ensamstående småbarnsmamma i medelåldern känns väl inte särskilt lockande för nån... Ja ja livet går vidare. Mina kompisar där på Vandraren kommer jag att hälsa på och hålla kontakt med ändå💓


Bästa sättet att bli av med ångest är att springa bort den. Allt känns lättare efteråt.

Hemma fortsätter byggandet av kulbanor i olika former. Som att tejpa upp olika grejer på skåp och kylskåp kulorna kan rulla genom.


Jag och Fabian sydde mössor till Fabians klasskompisar. Jag har sagt ifrån min plats på julmarknaden vid gruvan. Har varken tid eller ork att göra saker till att sälja där uppe som allt är nu.



Vi har bakat mjölkfria saffransbullar som vi ska fika nästa helg till första advent.

Tjyvstartade med att ta upp alla tomtar som står så fint bredvid julbyn nu.
Mindre fint är att se priset som blir när man tankar bilen. Vårdat min bil idag med tvätt både in och utvändigt. Nu får vägarna gärna vara torra ett tag så bilen får vara ren nån dag åtminstone.

Tar gärna tips på lägenhet i Falun, krav 3 rum och kök och helst inte mitt i stan. Då skulle vi kunna cykla till skolan och slippa tanka bilen så mycket som nu.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar