Summa sidvisningar

måndag 19 september 2022

Så mycket spring, otäcka djur, bär och glada parader

Vi gillar att vara ute i skogen, Var många år sedan jag var i skogen så mycket som vi varit i år. Har aldrig nånsin kokat egen lingonsylt heller. Måste väl vara vuxenpoäng på den när man är 52 år första lingonsyltkoket.
Alltså det vimlar av lingon i skogarna nu! Som stora röda fält med bär. På ca 40 minuter plockade vi närmare 3 kg lingon och några kantareller som växte precis utanför där vi parkerat bilen. Lite läskigt idag när jag fick se att dom sett en björn bara några meter från där vi knatade omkring igår. Men har man Fabian med sig är nog risken liten att björnen kommer nära. Den snarare håller nog för öronen och drar åt andra hållet 😂
Men huvva va tråkigt det var att rensa bären sen! Men jag har gjort världens godaste lingondricka och lingonsylt. Det är ju galet dyrt att köpa i affärerna nu. Det blir nog fler turer ut i lingonriset.



I helgen har det varit spring i benen igen. Men det fanns inget lopp som Fabian skulle kunna springa så vi gjorde ett eget hemma på gården.



Medaljer och prisbord väntade när man kom i mål. Musik och uppvärmning var det innan start, precis så som det ska vara. Jag har haft kontakt med en kille för att kanske kunna få Fabian att testa friidrott, han älskar ju att springa och kasta. Grym på frisbeegolf också. Jag hoppas verkligen att vi kan få till något. Bad Fabians fröken att höra med dom andra klasserna på hans skola om det finns nåt intresse bland dom andra barnen på skolan. Tänk va kul om man kunnat få ihop ett härligt litet gäng som kan hoppa, springa, kasta och testa lite olika friidrotts aktiviteter nån gång i veckan på fritiden.

I lördags var vi ner på stan och kollade på Pride paraden, så mycket glädje och värme och massor med folk💙💚💛💜💓



Innan paraden på stan var vi upp till Lugnet och kollade på Dala mud trail. Vi kollade på barnen som sprang och Fabian ville också springa. Men banan är nog i svåraste laget för honom då den går genom rätt djupt vatten och lera. Men dom gillade att kolla och körde ett träningspass i utegymmet efteråt.


 
Helgen innan tog vi en promenad upp till Lugnet från Robert för att springa Ica maxi loppet. Fick nästan en chock när vi kom upp, herregud va folk!!


Kön ringlade från stora grusparkeringen ner till friidrotts fältet, 600 barn hade fått godiebags och medaljer sen tog dom slut. Det hade varit över 850 barn där och sprungit, tror inte dom räknat med så många. Men så fantastiskt ordnat och roligt för barnen.





Fabian tjöt av glädje och sprang som en oljad blixt😄😍




Har varit på en trevlig träff på Omtanken för föräldrar med barn med funktionsnedsättning.. Underbart att kunna byta erfarenheter, höra andras historier om hur dom klarar livet och vardagen med allt vad det innebär med assistans och barn som kräver och behöver ständig hjälp och tillsyn med det mesta💗 Min tavla till dom hänger som en stor förstoring där, så himla fin om man får säga det själv och så kul att dom gillar och förstorat den.

Hängt lite med Iris och passat på att cykla och hämta Fabian en ledig dag från Bjursås skolan, Jag jobbar där ca 3 dagar i veckan. Måste hinna med allt som ska göras hemma också. Ska även till Grycksbo skolan och kolla om jag kan få jobba där med.

Selma sov hos oss i fredags och det blev fullt i soffan på kvällen.

Fabian ville sova på golvet i kojan dom gjort sa han.
Men han tröttnade och lade sig i sängen i sovrummet till slut han med. Vi fick plats med varsin säng och sov gott alla tre. Eller Selma sov nog bäst, Fabian ropade och väckte mig som alltid men väckte inte Selma som tur var.

Vi har varit på habiliteringen och träffat läkaren. Ändrat lite med mediciner och hoppas väl kunna på att få både en bättre sömn och mer fart på magen💗 Intyg till Kommunen för ansökan av assistans skulle vi också få, nu återstår bara en lite halvjobbig känsla innan allt är klart.



Men skogen ger ett lugn, när man går omkring där så glömmer man allt för en stund. Det blir lite mycket ibland, man vill ju bara att alla ska ha det bra och få må bra💕

Men även i skogen kan man möta på lite läskiga typer som försöker slingra sig undan.


2 kommentarer:

  1. Oj så mycket som händer hos er!! Kikar in ibland och ser hur ni har det! Saknar er! // "HabÅsa"

    SvaraRadera
  2. Va kul att du tittar in lite på oss 😊 Vi saknar dig också! Massor, hoppas allt är bra med dig! Kram Cathrine o Fabian

    SvaraRadera