Man kan säga att vi kört +-0 dieten idag.
När vi kom hem bakade jag en budapeststubbe då vi skulle få besök på eftermiddagen.
Här kommer receptet på den:
6 äggvitor
3 dl strösocker
150 g hasselnötkärnor
0,75 dl potatismjöl
FYLLNING:
4 dl grädde
2 burkar `a 175 g mandarinklyftor
Vispa äggvitorna i torr och fettfri skål till ett vitt fast skum.
Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills du kan vända skålen utan att smeten rör sig.
Mixa hasselnötkärnorna fint i matberedare.
Tillsätt dom mixade hasselnötkärnorna och potatismjölet.
Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt 30×40 cm.
Bred den inte för tjockt då den spricker lättare då när man rullar ihop den.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 20 minuter.
Låt svalna 1-2 minuter och vänd sen upp den på ett nytt bakplåtspapper.
Dra bort papperet den gröddats på.
Vispa grädden ganska hårt och bred ut på nötmarängen.
Låt mandarinklyftor rinna av och sprid ut dom på grädden.
Rulla försiktigt ihop på långsidan.
Smält choklad och "skvätt" över rullen.
Låt stå i kylen 15 minuter innan servering.
Fabian tog dom i sin famn direkt och sprang till myspölen och gosade ner sig där med dom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar